BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Коледарска програма, дегустации и конкурс за най-добро вино на Игнажден в Търговище

Дегустации и конкурс за най-добро домашно вино ще има на Игнажден в Търговище. Празничната програма, организирана от Община Търговище, ще започне в 10 часа на 20 декември, петък, на площад “Независимост”. Началото ще постави Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ със специално подготвена коледарска програма с песни, танци и наричания за здраве и берекет.

Кметът д-р Дарин Димитров ще връчи наградите на победителите в конкурса за най-добро домашно вино. След награждаването всички гости на празника ще могат да дегустират вината на участниците в конкурса.

Дегустацията на постни ястия е под наслов „Трапезата на Бъдни вечер“ и до момента 20 души са заявили участие в нея. Възможна е регистрация и на място. Всички майстори на постните гозби ще бъдат включени в томбола с награди. Гостите на празника ще могат да опитат и от специално подготвената питка с късмети.

Община Търговище кани всички съграждани заедно да отбележим празничния Игнажден, който в народната традиция поставя началото на коледните празници.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!