BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какви са предимствата на добавките с екстракти от билки

За да бъдете в отлично здраве, е препоръчително да приемате тинктури от билки. Техните натурални съставки ще помогнат на организма да бъде по-силен и устойчив на патогенни микроорганизми.

Билковите екстракти могат да се приемат под формата на хранителни добавки, чайове или настойки, а за да се усети действието им на 100%, е нужно да заложите на качествени продукти, които са с доказан произход.

Защо да пиете добавки с екстракт от билки?

Тинктурите са чудесен начин да подобрите здравословното си състояние и то в дългосрочен план. Ето какво е важно да знаете за тях:

• добавките с екстракт от билки са природно средство за справяне с баналните настинки и грипни състояния — в повечето случаи ги терапевтираме с лекарствени продукти, които обаче имат и странични ефекти;

• билковите продукти са много ефективни, а това ги прави задължително попълнение към всяка домашна аптечка — вероятността за поява на странични ефекти в случая е минимална, затова е удачно да се употребяват и от деца;

• много от вас пият безразборно лекарства и дори не се замислят за тяхното вредно въздействие върху общото здраве — в подобни случаи е препоръчително да потърсите алтернатива в лицето на тинктурите или да допълните предписаното си лечение с натурални продукти, за да неутрализираме страничните ефекти от силните медикаменти;

• натуралните препарати са много подходящи и за профилактика и превенция — хубаво е да ги имате винаги под ръка в дома си.

Натуралните добавки с екстракт от билки се използват като допълващо или основно средство за лечение на редица хронични състояния — лошо храносмилане, кожни проблеми, слаб имунен отговор, алергии и др. Усвояват се много лесно от организма, а активните съставки се разграждат до микрониво. С помощта на тинктурите могат да се разрешат редица здравословни проблеми, като е възможно да се пият 3 месеца без прекъсване.

Какви видове има, разказват от онлайн магазин Биотика

Видовете добавки с екстракт от билки не са никак малко. На пазара ще откриете разнообразна селекция от тинктури, които са предназначени за храносмилателната система, при проблеми със зрението, за неразположения по време на месечния цикъл при жените, за подкрепа на костната система и т.н. Терапевтичните показания на натуралните препарати са изключително много — можете дори да комбинирате няколко продукта, за да постигнете още по-добър ефект.

Преди да започнете техния прием, е добре да се консултирате с личния си лекар.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!