BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Земеделците излязоха на национален протест

Земеделски производители и животновъди от цялата страна излязоха днес на протест срещу решението на парламента да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна.

Затворени са главни пътища, затруднено е движението на гранични пунктове. Обявени са блокади на 47 места в страната.

Протестиращите настояват отново да се въведе забрана на вноса от Украйна на пшеница, ечемик, слънчоглед и рапица и да се забрани вноса на нерафинирано олио, сухо мляко, мед, месо и месни продукти, замразени и свежи плодове и зеленчуци. За разлика от колегите си в страната, в Шумен протестиращите не блокираха пътища, тъй като нямаха разрешение за това. Те излязоха с 50 селскостопански машини в района на Пети километър.

Фермери от Шуменска област излязоха с 50 селскостопански машини в района на Пети километър

Земеделски производители от Ямбол, Сливен, Карнобат, Айтос и Бургас с близо 300 трактори и земеделски машини блокираха „Петолъчката“, предаде БНТ. Протестиращите обещаха при натрупване на колони с автомобили на Петолъчката периодично да пропускат колоните.

Земеделски производители организираха протест край ГКПП „Дунав мост“ при Русе, като блокираха със земеделски машини движението в района на граничния пункт. Участниците в недоволството, което е част от националния земеделски протест, издигнаха транспаранти с надписи „Системата ни убива!“, съобщи обществената телевизия.

В Монтана повече от 50 селскостопански машини и около 200 леки автомобили блокираха за минути Е-79. В момента пътя Монтана-Враца е блокиран и движението към София е пренасочено през прохода „Петрохан“. Заради забраната от там да минават превозни средства над 12 тона, тапата от моторни превозни средства на околовръстния път е дълга.

The post Земеделците излязоха на национален протест first appeared on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

The post Земеделците излязоха на национален протест appeared first on RADIAN.BG aвторски поглед на събитията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!