BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва второ издание на безплатен курс по програмиране в Търговище

За втора година в Търговище ще се проведе безплатен курс по програмиране за ученици и възрастни. Обучението е с обща продължителност осем месеца, с по две занятия седмично. Предназначено е за начинаещи и не се изискват предварителни умения по програмиране, а само базови познания по английски език, съобщи лекторът Емилиян Кадийски.

Курсът е практически ориентиран и крайната му цел е да подготви участниците за започване на работа в ИТ сферата. Кандидатстването за безплатния курс по програмиране става на сайта https://digitaltargovishte.org/train-devs.

Кадийски има над 10-годишен опит като програмист и преподавател по програмиране. Той е съосновател на “Враца софтуер общество” – организация, която през 2015 г. започна да развива ИТ индустрия във Враца от самото начало. И  може да се похвали, че към днешна дата има пет софтуерни компании, в които работят над 70 души.

В момента завършва първото издание на курса в Търговище и вече има софтуерна компания, която отвори офис в града – “Лудогорие софт”. Фирмата предоставя услуги по разработка на софтуер и работи основно по проекти за чужбина. Екипът е от 5 човека, основно участници в първото издание на курсовете по програмиране. Офисът се намира в Дома на науката и техниката (НТС), а плановете са екипът им да се разраства още до края на годината.

Инициативата за развитие на ИТ индустрия в региона е на новосформираната организация “Дигитално общество Търговище”. Освен курсове се организират и интересни събития като CodeWeek Търговище и Лудогорие Хак.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!