BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха четирима младежи за наркотици

Криминалисти от областната дирекция на МВР в Шумен задържаха четирима младежи за държане на наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР.  

Около 16 ч. на 30 май  полицейски служители извършвали обход в града и проверявали дали има струпване на хора на местата за отдих. Забелязали водач на лек автомобил Ауди А 5 с шуменска регистрация, който имал съмнително поведение. На пл. “Войн“ го спрели за проверка

В автомобила, освен 21-годишният водач, пътували 18-годишен младеж, 21-годишна и 16-годишно момиче, всички от Шумен. Били видимо притеснени. При извършено претърсване в автомобила, полицаите намерили в жабката кутия от цигари с около 3 грама суха листна тревна маса. В джоба на дясната врата било открито около един грам бяло прахообразно вещество. Други три полиетиленови топчета с бяло прахообразно вещество, поставени в плик, били намерени до капачката на резервоара. По данни на водача иззетите вещества са „амфетамини“ и „марихуана“.  Четиримата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Случаят е докладван в РП- Шумен, образувано е досъдебно производство за държане на наркотични вещества.

Още един шуменец беше задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества, съобщиха от полицията. 27-годишен мъж е засечен да шофира след употреба на наркотици на 1 май около 23.30 ч. на пл. „България“ при проверка на лек автомобил Мерцедес.  Водачът бил тестван с дръг чек, който отчел положителна проба амфетамин и метамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършени престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!