BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гюнай Исмаил в националното ръководство на „Републиканци за България“

Бившият координатор по малцинствата на ГЕРБ в Шуменска област инж. Гюнай Исмаил е избран за член на националното ръководство на партията „Републиканци за България“, учредена днес в София. В началото на септември Исмаил напусна ГЕРБ като обвини ръководството, че продава хората в смесените региони на ДПС, а изявлението му до изпълнителната комисия на ГЕРБ предизвика истинска буря сред партийния актив.

Днес Гюнай Исмаил заедно с още 60 делегати от Шуменска област беше сред учредителите на новата партия на Цветан Цветанов. Исмаил беше избран за член на Изпълнителния съвет на партията, в който влизат 33 души.  

Общо 1123 учредители от цялата страна подкрепиха проекта на Цветанов, който беше избран за председател на новата формация, а за негов заместник е определен Павел Вълнев – единият от братята Вълневи, бивши собственици на несъществуващата телевизия BiT.

„Републиканци за България“ няма да се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари“, обяви бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, като отправи директна критика към премиера Бойко Борисов, чиято запазена марка стана обикалянето по обекти в страната в управляван от него джип.  В словото си пред учредителите Цветанов заяви, че „Републиканци за България“ няма да бъдат водаческа партия. „Това не трябва да бъде лидерски проект на един човек, а да бъде подплатен с много голяма експертиза от широк изпълнителен съвет“, обяви той и обеща, че няма да остане на поста си за повече от два мандата.

Цветанов изрази опасение, че негови поддръжници в провинцията могат да станат жертви на политически преследвания и се зарече да ги защитава: „Може би ще има опити за ползване на определени средства и методи на държавното управление. Трябва да бъдем единни и да защитаваме справедливостта, и да бъдем заедно в трудните моменти с всеки един от нашите членове. Има райони, където хора могат да злоупотребят с власт и да оказват натиск върху нашите членове“, каза Цветанов и съобщи, че Силистра, Шуменско и Търговище са местата, където се очаква най-голям натиск. По думите му трима от учредителите от Силистра се отказали в последния момент, защото били притискани от ръководителя на местната структура на ГЕРБ. „Искам да се обърна към премиера Борисов – това ли ще бъде начинът, по който ще се работи преди изборите“, попита Цветанов.  Той постави особен акцент и на българите в чужбина, на които обеща в края на следващия управленски мандат електронно дистанционно гласуване.

Цветанов заяви пред делегатите, че представителността на този парламент е изчерпана и колкото може по-скоро трябва да се проведат предсрочни избори.

Според Цветанов, новата партия вече има над 4 000 членове в страната.  В Шуменско само за седмица „Републиканците“ вече имат близо 150 членове, съобщи Гюнай Исмаил. Освен присъстващите на учредителното събрание 60 души, още 98 човека подадоха заявления за членство в „Републиканци за България“ през последната седмица, каза Исмаил. Близо половината от хората в новата формация са бивши членове на ГЕРБ.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!