BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Грамада на гнева. Протестиращи трупат камъни под прозорците на шуменския кмет

Недоволни шуменци започват да трупат Грамада на гнева под прозорците на кмета. Снимки Радиан.бг

Протестиращите граждани от Шумен започнаха нова инициатива с искане за оставките на правителството и на главния прокурор. Недоволните започнаха да издигат Грамада на гнева, трупайки камъни в парка пред прозорците на кмета Любомир Христов.

„По този начин изразяваме отношението си не само към правителството, но и към шуменския кмет и неговите неизпълнени обещания. Засега е мъничка грамадка, но ще расте“, заяви един от организаторите на протеста Йордан Йорданов, координатор на гражданската платформа „Изправи се.бг“.

Инициаторите призовават гражданите, недоволни от властта, да слагат по един камък върху Грамадата на гнева, „така че кметът, като погледне сутрин през прозорците, да види колко са доволни неговите съграждани от управлението“.

„Смятаме да започнем една кампания под наслов „Обещано от кмета“, тъй като той много обещава и след това все се оправдава с някой друг. Трябва да му потърсим отчет за обещанията от предния мандат, които бяха около 70 страници“, каза Йордан Йорданов и допълни: Започваме да трупаме тези камъни, за да разбере кметът, че ние помним.

Протестната акция беше организирана в социалните мрежи и събра около 15-тина шуменци. „От цял град се събрахме само 12 мафиоти“, смееха се протестиращите, иронизирайки премиера Бойко Борисов, който обяви, че срещу него протестирала мафията. Въпреки малобройния протест, силите на реда отново бяха на висота – паркът беше обграден дискретно от всички страни от групички полицаи, които пазеха дистанция и по никакъв начин не притесняваха „агитката“.

Протестиращите се събират в парка

Паралелно с акцията под прозорците на кмета се проведе и поредното шествие на жителите на квартал Мътница, които от началото на месеца протестират заради жестокия воден режим, продължаващ цяло лято.  

Дияна Желязкова

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!