BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глобяват търговец за тротоарна разпродажба в Шумен

Общинските инспектори по Наредба 1 в Шумен са установили случай на тротоарна търговия в града и на продавача ще бъде съставен акт за нарушение на общинските разпоредби и на ограниченията при наложеното извънредно положение за предпазване от COVID-19.
Сигналът е получен на телефон 112, на който гражданин съобщил за струпване на хора пред търговски обект на бул. „Велики Преслав“ в Шумен и за разполагане на стоки на тротоара пред т.н. китайски магазин.

При направената проверка на място инспекторите не са открили граждани, но изнесената навън стока все още е била на тротоара пред магазина, съобщиха от общинска администрация. Направен е констативен протокол за съставяне на акт на търговеца.

От Община Шумен напомнят, че извършването на такава дейност на открито без разрешение е нарушение на изискванията по Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред. Събирането на много хора на едно място и на близко разстояние един от друг също е нарушение на разпоредбите, свързани с наложеното извънредно положение за предпазване от разпространението на заразата с COVID-19.

По сигнали, подадени на дежурния телефон в общината –  054/857 677,инспекторите са извършили проверки за работещи кафе-машини на открито, посещения на питейни заведения и обекти с места за сядане.

До момента няма потвърждение на подадената информация, но от общината отново напомнят, че не се допуска консумация на място в барове, кафе сладкарници, заведения за бързо хранене и ресторанти.  Остава възможността за доставки по домовете.

От Община Шумен призовават гражданите и търговците да спазват наложените ограничения, свързани с обявеното извънредно положение и предприетите мерки за неразпространение на заразата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!