BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Все повече българи с отказан достъп в чужбина

Карантинните мерки са пречка за емигрантите, научи ТРГ.

Все повече българи срещат трудности да се върнат в страните, където работят заради извънредното положение и наложените в тях мерки.

В различни селища на Смолянска област има хора, които работят в Испания, Англия, Германия и други страни в Западна Европа.

Емигранти от девинското село Стоманово, трудещи се в Германия, заявиха пред БНР, че вече два пъти са връщани от границата.

Мирослав Илиев се е върнал в България, за да си смени личните документи, малко преди да бъде обявено извънредното положение. Неговата майка Гина се е завърнала седмица преди него.

Стигат до границата с кола, която е с немска регистрация, но не ги пускат да излязат от България. Категорично им отказали, въпреки че имат адресна регистрация в Хановер.

На границата представили декларация от фирмата-работодател, но и това не помогнало.

Заради извънредното положение е останал в Стоманово и младеж, който от 5-годишен живее с родителите си в Испания, където работят и още 120 души от селото.

Пресен е случаят със 70 наши сънародници, които бяха върнати от Франция, след като прекараха няколко дни на летище „Шарл дьо Гол“. Те заведоха и иск срещу властите.

флагман

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!