BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП и АБВ с обща листа в Шумен, очакват много повече гласове на 11 юли

БСП представи на пресконференция депутатската си листа в Шумен

Коалиция БСП за България регистрира днес в РИК – Шумен пълна кандидат-депутатска листа за предстоящите парламентарни избори. 12-те места в бюлетината са заети от представители на социалистите, партия АБВ и движение „Българска пролет“ на Велизар Енчев. Очакваме много по-добри резултати на изборите на 11 юли в сравнение с това, което постигнахме през април, заявиха лидерите на местните организации на БСП и АБВ на съвместна пресконферения, на която представиха кандидатите си.

Водач на листата е депутатът Иван Иванов, юрист.

На второ място е Иван Ганчев, юрист, на 31 години, председател на общинския съвет в Нови пазар.

Трети е Мартин Райков, адвокат, коалиционен партньор от АБВ.

На четвърто място е Александър Горчев, директор на РИМ – Велики Преслав.

Пети е Георги Фучик, земеделски производител от Каспичан.

На шеста позиция е Евгения Леополдова, седми е Пламен Петков, юрист, от АБВ. Следват адвокат Михаил Михайлов, общински съветник от Нови пазар, Вълчо Василев от движение „Българска пролет“, Даниела Пенчева, педагог, Ваня Димитрова, медицински специалист и Недялко Недялков, който се занимава с частен бизнес.

В листата има баланс между стари и нови лица, коментира областният председател на БСП Веселин Пенчев. Самият той не участва в депутатската бюлетина, а в отговор на въпрос от журналисти заяви, че решението му е продиктувано от политически аргументи. „Трябва да има обновление, смятам, че да се явим с една и съща листа в рамките на два месеца, не е най-доброто решение, затова политическите аргументи бяха да не участвам в тези избори“, каза областният и общински председател на БСП – Шумен. То обаче подчерта, че като партиен лидер продължава да работи активно в кампанията.

Целта ни на тези избори е да увеличим гласовете за левицата и да разиширим влиянието си, а основната ни задача е да се проведе честен вот, да се пресече търговията с гласове и купеният вот, подчерта Веселин Пенчев.

Целта ни е да постигнем по-добър резултат на тези избори в сравнение с април, заяви и водачът на листата Иван Иванов. Той приветства коалиционните партньори от АБВ и изрази увереност, че новото обединение ще консолидира целия вот в лявото политическо пространство, така че коалицията да бъде представена в следващотоправителство. Трябва обаче да се спре купеният вот, който видяхме през април, заяви Иван Иванов. Той определи шуменската листа на левицата като балансирана и съставена от хора с авторитет.

Задоволство от отношенията в коалицията изрази и кандидатът на АБВ Мартин Райков, който е трети в листата. Има максимална коректност и прозрачност в отношенията между БСП и АБВ, това са приятелски отношения, коментира Райков.

Работили сме за това обединение години наред и по места, и на национално ниво, каза адвокат Пламен Петков. Той коментира, че обединението на БСП и АБВ ще изпълни очакванията на много хора от левицата, които досега не гласуваха заради разцеплението на левите формации. Това обединение не е конюнктурно и няма да е краткотрано, коментира Пламен Петков и подчерта: С големи очаквания сме!

Ключовите думи в кампанията на левицата ще бъдат справедливост и промяна, каза водачът на листата Иван Иванов. Попитан да слабите резултати на БСП на предишните избори, Иванов заяви, че шуменската организация се е представила по-добре от редица други областни структура, като е запазила 52% от гласовете си, въпреки гласуването в епидемични ограничения през април. През 2017 г. БСП спечели в региона 20 000 гласа, един безспорно добър резултат, напомни Иванов.

Той подчерта, че в новата обстановка, когато ГЕРБ са извадени от властта, избирателите няма да бъдат притискани за кого да гласуват и това ще даде шанс на партиите да постигнат реалните си резултати. Затова Иванов очаква много повече гласове за левицата през юли. „Вече я няма тази невъзможна обстановка, когато се правеха избори от джипа, всеки ден идваха министри и притискаха държавните служители, а учителите бяха строени под строй от инспектората да ходят да гласуват за определена партия. Когато горските влизаха в същите на хората и им казваха, че няма да получат дърва, ако не гласуват за определен кандидат. Това ще спре, дори с цената на уволнения!“, заяви Иван Иванов. И каза, че ще поиска оставките на ръководители на институции, които са притискали подчинените си да гласуват за бившите управляващи или са направили възможен купения вот. „Включително на инспектората по образование, който ръководеше тук на място кампанията на бившия образователен министър и притискаше учителите да гласуват за него“, посочи Иванов. И не спести критиките си и към областната дирекция на МВР, която не си е свършила работата по изборите. „Ако МВР си беше свършило работата, мислите ли, че в една секция щеше да има 400 гласа за една партия, и то за един определен кандидат?“, попита риторично Иван Иванов. Той подчерта, че на предстоящите избори тези заплахи ще бъдат премахнати и избирателите ще могат да упражнят своя вот свободно и без натиск.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!