BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За четвърти път хващат пенсионер от Нови пазар в нарушение на карантината

75-годишен мъж от Нови пазар, завърнал се от рискова държава, за четвърти път е засечен да нарушава задължителната карантина след прибиране от чужбина, съобщиха от полицията.

Малко след 21 ч. снощи в дежурната част на РУ – Нови пазар гражданин подал сигнал, че е забелязал поставеният под карантина пенсионер да се разхожда в центъра на града. За 75-годишния мъж това е четвъртото нарушение, заявиха от полицията и обясниха, че пенсионерът е засичан два пъти по сигнал на негови съграждани и още два пъти при проверки на посочения от него адрес.

По случая от снощи се извършва проверка за извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК, материалите от нея ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Шумен.

Още един случай на нарушена карантина е установен вчера – служители на полицията във Велики Преслав при проверки по адреси на поставени под карантина хора след завръщането им от чужбина, са установили, че 29-годишна жена не е на декларирания от нея адрес. За извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство. Случаят е докладван в РП- Шумен.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!