BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо един милионер избра да живее на село ВИДЕО

В село Строево, на няколко километра от Пловдив, един милионер е намерил своето място – за стареене, владеене и мъдреене на децата му. Място, което Васил Василев описва като място за кацане от 63-годишния полет, научи trg.

Няколко години по-рано обраслите в бурени крайпътни ниви се превръщат в основите на параклис. Освещават го с името на светец, което е дадено на полумъртво дете.

Цялата безнадеждна отдаденост на лекарите се стоварва в градежа на храма, заедно с бетон от вярата на близките. И със свръхусилията на дядото.

Кой е той и как оцелява детето?

Храмът все още е там и напомня за приказните чудеса. Но в тази приказка има и много уроци. Тя е приказка с продължение в името на живите.

Селото и храмът са само част от местата, където кънти посланието на Васил.

Посланието е не само „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ”. То съдържа в себе си и „Поискай и ще ти се даде”, „Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб”, „Повярвай и ще успееш”.

Защото не само няма успешен бизнес, за който да не си даваш сметка, че най-важното са хората, но и защото където и да отидете, ще намерите там само това, което сте донесли с вас.

Източник: Блиц

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!