BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експертизата за катастрофата на Местан ще се бави година

img

Автотехническата експертиза за тежката катастрофа с участието на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе, може да се забави и година, научи ТРГ.

Вече изминаха 5 месеца от постановяването на съдебната поръчка в досъдебната фаза на производството. Срокът на разследването пък бе за втори път удължен с два месеца именно заради забавянето на вещите лица. Автотехническата експертиза се прави в Пловдив, като е ангажиран един от най-добрите специалисти в България.

Припомняме, че на този етап единственият обвиняем по случая, при който загина 6-месечно бебе, е Лютви Местан. Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград. Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото меле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му.

Лютви Местан се размина само с изкълчена китка. Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!