BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

43 години на едно работно място. Благодарности за най-дългогодишния служител на Шуменския съд

Петя Куртева в последния си работен ден. Снимка ШОС

На кратка вълнуваща церемония магистрати и служители изпратиха днес с благодарности най-дългогодишния служител на Шуменския съд, съдебният деловодител Петя Куртева. Целият й трудов стаж от 43 години, 6 месеца и 24 дни е преминал само в съда и никога не е искала да смени работното си място.

Започнала е работа в Районен съд – Шумен през ноември 1977 г., едва 18-годишна, като секретар – протоколист. По това време съдът още се е помещавал в сграда до „Руски паметник“. Като протоколист е част от съдебните състави, решили хиляди дела.

През 1991 г. вече е в Окръжен съд. Помни голяма част от делата и с емоция споделя за част от тях. От 2004 г. е основният стълб в служба „Фирмено деловодство“, където беше до днес. Тя е едно от най-разпознаваемите лица на администрацията, казват от администрацията на ШОС. През ръцете й са минали над 28 000 фирмени дела и знае историята на немалка част от тях. Енциклопедична памет, дисциплина и изключителна колегиалност са отличителните белези в характера на живата легенда на съда Петя Куртева.

„Възрастта е само ключ към архива на един човек, в който той събира личния и професионален опит, и житейската си мъдрост. Бъди здрава. Ние ти благодарим за образцовата и дългогодишна работа. Ти за нас си еталон за съдебен служител. Ще ни липсваш“ – с тези мили думи към нея се обърна председателят на Окръжен съд-Шумен съдия София Радославова.

„Тук пораснах, тук премина целият ми професионален път и тук „остарях“. Бъдете здрави, бъдете колегиални и коректни. Работете отговорно. Тук сме заради хората“. Това е посланието, което Петя Куртева отправи към всички с нескрито вълнение и майчинска обич в последният си работен ден.

За всеотдайната и дългогодишна служба, с благодарност и уважение Г-жа Петя Куртева бе удостоена с плакет и парична награда.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!