BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

4-месечно бебе и баба му са с коронавирус в Разград

От Микробиологичната лаборатория, извършваща PCR тестове за COVID – 19 в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград,  са потвърдени два нови случая на заразени с коронавирус в Област Разград. Отчетени като положителни са пробите на 4-месечно бебе и неговата баба, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

По информация на директора на РЗИ-Разград д-р Ася Генева е изготвено предписание за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки в Детско отделение в Разградската болница.

Взети са PCR тестове на целия персонал на отделението, който се е самоизолирал, до излизане на резултатите. Предстои да се вземат проби за изследване на децата, настанени в отделението, които са 3 на брой.

Заразените лица са били настанени в друг сектор на отделението и не са имали контакти с останалите деца. Вече са преместени в Инфекциозното отделение на болницата и са в добро здравословно състояние, и ще останат под наблюдение до отчитане на 2 отрицателни резултата. Предстои вземане на проби от контактните на бебето и баба му лица.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!