BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

3 полезни неща, които да правим вместо да гледаме телевизия

Прибираме се от работа и първата ни задача е да включим телевизора. И неусетно от новините на новото предаване, следва сериал или филм. И ето, че е станало време за лягане.

Сутринта включваме отново телевизора да видим прогнозата за времето. Докато се приготвяме за работа, компания ни правят сутрешните блокове.

Със сигурност може да направим много полезни и смислени неща, ако намалим гледането на телевизия. Ето защо ви предлагам 3 интересни идеи, които може да изпробвате вместо да гледате телевизия. Независимо колко време ще решите да им отделите, опитайте!

Рисувайте

Рисуването по номера е начин да се откъснете от натовареното ежедневие. Може би във вас се крие неподозиран талант, който само чака да му отделите няколко часа. Ако обичате да рисувате, направете си подарък. Осигурете си комплект за рисуване по номера и се потопете в творческа дейност.

Избор на подходящи материали

Преди покупката е важно да обмислите какво искате да сътворите, за да закупите това, което ви е необходимо. Ако сте нови в областта, доверете се на консултантите, които ще ви помогнат да изберете най-подходящия за вас комплект. На пазара има многообразие от най-различни комплекти за рисуване по номера.

Сигурни сме, че всеки би се зарадвал, ако получи подобен подарък, независимо от повода. За по-големите трябва да се подбират по-сложни предизвикателства. В противен случай те бързо биха загубили интерес към това, което правят.

Как да поддържате материалите си в отлично състояние?

Ако се отнасяте с внимание към тях, те ще издържат максимално дълго време. Измивайте прецизно четките си винаги след употреба. Това е важно не само за тяхната чистота, но и за цялостната поддръжка на косъма на четката. Затваряйте плътно боите си. Това ще ги предпази от изсъхване и съответно ще запази наситените им цветове за по-дълго време. А за да бъде всичко подредено и практично, съхранявайте материалите си на сухо и тъмно място. Повечето комплекти за рисуване се предлагат в специални кутии за съхранение.

Цветна терапия

Рисуването има и терапевтичен ефект. Фокусирайки се върху самия процес, мозъкът ви успява да се освободи от негативните мисли, напрежението и стреса. Не е задължително да бъдете надарени с талант, за да рисувате в свободното си време или когато имате желание за това. Създаването на картина по номера ще ви донесе много позитивни емоции и гарантирано ще насочи енергията ви в нещо красиво.

Времето, посветено на някое хоби ще ви разтовари много повече, отколкото седенето с поглед, вперен в екрана и дистанционно в ръка. Вместо да висите пред телевизора цял ден, може да наредите един диамантен гоблен.

Диамантени гоблени

Подреждането на диаманти повишава коефициента на интелигентност, подобрява паметта и фината мототрика. Механичната дейност, съсредоточаването в детайлите и тишината, която цари обикновено, е идеално средство за успокояване на мислите и тялото. Резултатът може да бъде много удовлетворяващ. Има много подходящи модели за начинаещи в диамантеното изкуство – малки, лесни и бързи за изпълнение с интересни по форма и големина мъниста.

С комплекта, който ще закупите, получавате всичко, от което имате нужда, за да започнете. В Интернет ще откриете подробни разяснителни видеа и любопитно съдържание за изработването на диамантени гоблени.

Как се прави диамантен гоблен?

Ако ви предстои да редите диамантен гоблен за пръв път, то вероятно се питате как точно да започнете и какво включва процесът. Създаването на диамантен гоблен е лесно и няма да ви затрудни. Диамантеният гоблен е картина, но вместо с конци, той се създава с малки диамантени мъниста в различни цветове. Mоже да бъде сравнен с мозайка или рисуване по номера. Самият процес включва редене на цветни блестящи мъниста на точно определени места, където те ще допринесат за изграждането на цялостната картина. Диамантеният гоблен е чудесен начин да си вземете почивка от реалността и да се потопите в красотата на изкуството.

Бродирайте гоблени

Ако сте от сръчните хора, които обичат да създават красота с ръцете си, спестете време от гледането на телевизия, за да сътворите нещо ново. Не се предавайте на скуката и еднообразието. Гобленът представлява картина, изработена с конци.

Благодарение на употребата на голям брой цветни конци, крайният резултат е перфектно преливаща картина, която сякаш е нарисувана от опитен художник. Но за да ушиете гоблен, е необходимо да следвате внимателно схемата и указанията относно цветове и конци.

Поръчайте онлайн

Никога не е било толкова лесно да изберете гоблен, който да ви допада. Толкова е лесно, че дори не се налага да излизате от своя дом и да обикаляте по магазини без да сте сигурни дали ще намерите това, която търсите.

Разгледайте дизайните на гоблените в уюта на своя дом, без дори да ставате, а куриер ще донесе избрания от вас комплект до вратата на вашия дом или до най-близкия офис.

Теми и съдържание

В света на гоблените ще срещнете различни теми: цветя, художници, запленяващи пейзажи, романтични сюжети, фентъзи и приказни герои. В закупения комплект ще откриете всичко необходимо за ушиването на модела: конци, панама, схема, игла, инструкция и цветно изображение.

Красива и споделена лудост

Шиенето на гоблени от хоби често преминава в голяма любов, дори страст. То е в състояние да създаде искрено приятелство на първоначално непознати хора.

Препоръка

Не губете повече от 2 часа на ден за телевизия и екранни развлечения! Сега е моментът да опитате нещо ново. Обикновено в началото е трудно. Но успехът зависи изцяло от силата на вашето желание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!