BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

20 съветници от различни партии искат оставката на шефа на общинския съвет в Шумен

Красимир Минчев

20 съветници от различни политически сили искат оставката на председателя на общинския съвет в Шумен Красимир Минчев. Съветниците, представители на партии от целия спектър – десни, леви и центристки, внасят в общинския съвет докладна записка, в която настояват да се гласува оставката на Минчев. Мотивите им са, че председателят на местния парламент грубо погазва правилника на Общинския съвет, като авторитарно е взел решение да не свиква сесия, дори и онлайн.

20-те съветници се обединяват и в искане за насрочване на редовно заседание на общинския съвет в Шумен. Те настояват за провеждане на сесия, на която трябва да се вземат спешни решения във връзка с поредната вълна на Ковид 19 и критичната здравна обстановка в града, която предизвика колапс в шуменската болница.

Във връзка с новите ограничителни мерки, вносителите на предложението за оставка уточняват, че желаят сесията да се проведе на 1 април, веднага след отпадането на ограниченията.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!