BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

18 278 жители на област Търговище са се ваксинирали срещу коронавирус

От началото на ваксинационната кампания срещу COVID-19 в област Търговище са имунизирани 18 278 души, сочат данните на РЗИ.

С напълно завършена имунизация са 8 122 човека, а други 10 156  имат поставена само първа доза ваксина.

През последното денонощие в региона са регистрирани 4 случая на коронавирус.

Новозаразени са двама жители на община Търговище и по един гражданин от общините Попово и Опака. Хоспитализирани са двама от тях, а един е получил предписание от РЗИ-Търговище за спазване на домашна изолация и лечение.

През последното денонощие е регистриран и един нов смъртен случай, вследствие на заболяването. Починала е жена на 61 години от община Попово, настанена в болнично заведение за лечение на двустранна ковид-пневмония.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на област Търговище е 3996. От тях активни са 86. В многопрофилните болници в областта се лекуват общо 14 пациенти с коронавирус, а на домашно лечение и под карантина са други 72 лица.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!