BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

115 нови случаи на коронавирус за последното денонощие в Шуменско

115 са новите случаи на коронавирус в Шуменска област за изминалото денонощие, съобщиха от РЗИ. Най-малкият заразен е момиченце на 5 години от Шумен, а най-възрастният – мъж на 85 г. от Върбица.

От новите случаи 67 са жители на град Шумен. Останалите са: 8 от Смядово; 7 от Велики Преслав; 6 от Каспичан и по 2 от Васил Друмев, Върбица, Дибич, Драгоево и Нови пазар. По един заразен има в Бяла река, Звегор, Златар, Каолиново, Кълново, Мадара, Маломир, Мараш, Могила, Осмар, Пет могили, Развигорово, Салманово, Средковец, Средня, Царев брод и Ясенково.

Най-много са новозаразените лица на възраст от 50 до 59 години – 33 души.

Към 00,00 ч. на 26 октомври броят на пациентите в ковид отделенията на МБАЛ – Шумен са 169. Вчера са приети 19 пациенти, а изписаните са 7. В Детско отделение остава за болнично лечение едно момче под 18 г.

В МБАЛ – Шумен с адрес в гр. Нови пазар към момента са настанени 24 пациенти.

Трима пациенти са в Интензивно отделение.

Вчера са починали една жена на 66 г. и един мъж на 70 г.

Общо за област Шумен случаите с потвърден положителен резултат за COVID-19 в Единната информационна система са 12 467 души.

Имунизационна кампания

В област Шумен вчера са поставени 202 дози ваксини. Общо поставените дози от ваксини срещу COVID-19 за областта до момента са 57 332, а броят на лицата със завършен ваксинационен курс е 29 428.

РЗИ – Шумен информира, че е създала необходимата организация и са осигурени безплатни антигенни тестове за изследване за COVID-19 за област Шумен в 4 лаборатории, които са включени в Националната здравно-информааионна система за областта. (Списъкът на лабораториите е публикуван на сайта на РЗИ – Шумен – www.rzi-shumen.net).

Извършени проверки

Съвместните проверки от инспектор на РЗИ – Шумен и служител на ОД МВР гр. Шумен за вчера са 13 и са в следните обекти: 5 търговски обекта за нехранителни стоки; 2 магазина за хранителни стоки; 2 заведения за бързо обслужване и по 1 заведение за хранене; питейно заведение; ресторант и транспортно средство за обществен превоз.

Другите екипи от инспектори на РЗИ – Шумен са извършили 8 самостоятелни проверки в 4 фризьорски салона и 4 бензиностанции в гр. Шумен. Инспектори от отдел „Противоепидемичен контрол“ са извършили 7 проверки за спазване на задължителната карантина в гр. Нови пазар и гр. Велики Преслав

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!