BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

10 зашеметяващи начина да си изкараш страхотно в Анталия, Турция

Анталия – другата дума за земен рай, омайваща със своите златни плажове и тюркоазено море. Въпреки това, Анталия може да предложи още толкова много.

Всеки, който някога е бил в Анталия, знае че градът има богата история, датираща от 2 -ри век: основан от Атолос, кралят на Пергам, градът първоначално се е наричал Аталея. Старият град, откъдето произтича животът на града, е свидетел на множество цивилизации по тесните улички, заобиколени от древните градските стени. Историята на Анталия е толкова интересна и привлекателна, колкото морето, плажовете и красивата природа! Освен перфектната плажна почивка, тук ще се насладите на вкусна кухня, природни дадености като водопади и пещери и ще се забавлявате с аквапаркове и необятни голф игрища. За да изживеете истински дестинацията Анталия, резервирай почивка в Турция тук.

Плажувайте на известните плажове Коняалти и Лара

Анталия, оживен град с красиви плажове, е точното попадение за лятна ваканция. Пясъчният плаж Лара и камъчестият плаж Коняалти са най-популярните плажни ивици. Ако настоявате за пясъчен плаж и бихте искали да отседнете в ол инклузив хотел, препоръчваме почивки в Лара. Ако нямате такива изисквания, плажът Коняалти е по-добрият вариант. Извън град Анталия има много други невероятни плажове, които си струва да посетите. Много от тях са разположени в близост до архитектурни и природни обекти.

Отдайте се на рафтинг

Каньонът Кьопрюлю става национален парк през 1973 г. и е един от най-известните и най-дългите каньони и места за рафтинг в Турция. Предлагат се ежедневни обиколки с професионално рафтинг оборудване. В каньона има луксозни бунгала и каменни къщи, в които да останете.

Открийте водопадите

Анталия е дом на някои от най-красивите водопади в Турция. Задължително трябва да посетите водопада Манавгат, водопада Дюден, водопада Куршунлу и водопада Сападере. Там можете да се насладите на спокоен пикник, традиционна закуска или да хапнете в някой от многото ресторанти. Можете да посетите водопадите по всяко време на годината и да се разхладите под свежия бриз.

Играйте голф

Голф туризмът в Турция е особено развит в Белек, Анталия, затова не пропускай вземеш оферта за почивка в Турция със самолет. Спиращите дъха брегове на Средиземно море се редуват с голф игрища от световна класа. Любителите на голфа от цял свят идват на почивка в Белек, в луксозните хотели и играят голф на страхотните игрища, където самия Тайгър Уудс е печелил световни първенства.

Разходете се в Древните пещери

Пещерата Белдиби, разположена в Кемер, Анталия, е вторият по важност праисторически център в Турция. Пещерата Караин, някога обитавана от хора, е и най-голямата естествена пещера в Турция.

Посетете Вечните пламъци на Химера

Янарташ е място, изпълнено с десетки малки огньове, които постоянно горят от отворите в скалите. Говори се, че пламъците на Янарташ са за първи път забелязани преди 1000 години.

Разгледайте Аспендос

Аспендос е построен от римляните през 2 век след Христа и е дом на най-добре запазения древен амфитеатър в Турция. Този амфитеатър със сцена и редици седалки има неописуема гледка.

Гмуркайте се в Каш

Каш, едно от най-добрите места за гмуркане в света, има разнообразие от морски обитатели и подводни исторически руини. Останките на древни кораби и коралови рифове са чудесни места за подводна фотография.

Опитайте възхитителната кухня на Анталия

Може би изненадващо, но през 1750 г. първото бананово растение е пренесено в Турция. Оттогава бананите се отглеждат по крайбрежието между Алания и Газипаша на хълмовете с лице към морето, защото бананите обичат влажните ветрове. Плодовете са по-малки и много по-сладки от големите им сестри от Африка и Южна Америка. Наричат се още магарешки банани.

Тук се отглеждат и цитрусови плодове, особено портокали и лимон. Рожкови дървета могат да растат до 20 метра височина, а плодовете им се преработват в сироп или се използват изсушени като заместител на какао на прах. Дори авокадото, родено в тропическите гори, процъфтява в Алания. Сирийската хвойна процъфтява и в провинция Анталия. Дърветата могат да растат до 20 метра височина. Турция е на трето място в света по производство на домати. Голяма част от него се отглежда в Анталия. Има повече от 32 хектара оранжерии, където се отглеждат домати.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!