BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петокласничка стана заместник-кмет на Шумен за един ден

Жанет Радева като зам. кмет на Шумен. Сн община Шумен

Петокласничката Жанет Радева, която завоюва първо място в Националната олимпиада „Знам и мога“ през април, днес стана заместник-кмет по образование и култура в община Шумен за един ден.

След откриването на новата учебна година, Жанет прекрачи прага на работното си място и беше посрещната от кмета Христо Христов и неговия екип, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Честит първи учебен ден! Искам да благодаря на проф. Христов и доц. Виктория Ковчазова за това, че ме поканиха да бъда заместник-кмет по образование и култура в днешния ден“, с тези думи петокласничката даде начало на оперативката с ръководния екип на общината. Жанет Радева представи конкретни идеи, свързани с развитието на образованието и културата, които да привлекат и да ангажират младите хора на Шумен.

„Първата ми идея е отваряне на сладкарница в Младежкия дом с арт пространство, тъй като той е център за много дейности и би било чудесно да има уютна сладкарница, където децата да се събират преди или след мероприятия и тренировки. В арт пространството могат да се организират вечери на поезията, на музиката, както и да се канят инфлуенсъри“, сподели Жанет.

Сред нейните предложения бяха разкриване на STEM център в Летния театър, където децата да могат да творят и експериментират, провеждане на уроци по родолюбие в часовете на класа, ежегоден фестивал на талантите, както и създаване на „Алея за послания“, където всеки випуск да засажда дърво или да остави заветни думи към следващите поколения.

Открита класна стая и ден на книгата са част от желанията на младите хора, които Жанет обобщи в ролята си на заместник-кмет.  

Петокласничката разказа за престижното си представяне на Националната олимпиада „Знам и мога“, благодарение на което Шумен спечели домакинство на следващото тринадесето издание.  Тя изрази желание в края на всяка година кметът и неговият екип да се срещат с изявените деца на нашия град. „Това ще е признание за настоящите и стимул за бъдещите им успехи“, обърна се към кметския екип Жанет, която вече е избрала своята бъдеща професия – архитект.  

Кметът проф. Христо Христов ѝ благодари, като увери, че администрацията ще направи всичко възможно, за да бъдат реализирани креативните идеи, децата на Шумен да се чувстват по-оценени и същевременно да станат съпричастни в дейността на общината в сферата на културата и образованието. За своето активно участие в управлението на община Шумен Жанет Радева получи значка с герба на Шумен и сертификат.

След срещата с кметския екип, ученичката се отправи към кабинета на ресорния заместник-кмет, където се запозна със служителите на общинската дирекция „Образование, наука и култура“ и със спецификата на тяхната работа.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!