BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИТН върнаха неизпълнен мандат

ИТН върнаха празна папка на президента. Сн скрийншот

„Има такъв народ“ върнаха неизпълнен мандат за съставяне на правителство. След петдневни преговори с останалите политически сили в 50-ото Народно събрание, формацията върна празна папката на президента Румен Радев.

Тошко Йорданов каза, че този път не е достигнала политическа мъдрост в една политическа сила, но като положителен резултат от преговорите отбеляза, че са поставени основите на чуваемост.

Президентът заяви, че още днес ще покани на „Дондуков 2“ председателя на Народното събрание Рая Назарян, за да обсъди с нея възможността да оглави следващия служебен кабинет.

По-късно самата тя съобщи пред журналисти, че е потвърдила позицията си, че не желае да бъде служебен премиер. Назарян определи разговора си с Румен Радев като „съдържателен и дълъг, по всички теми от дневния ред на обществото“. „Препотвърдих моята позиция, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон и добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, нито ще повишат доверието в политическия процес“, каза Назарян по повод възможността да стане служебен премиер.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!