BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаният за убийството на млада жена в Шумен вече е с повдигнато обвинение

31-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Шумен за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, съобщиха от Апелативна прокуратура. Мъжът, с инициали А. Х, е обвинен по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Тежкото престъпление е извършено в следобедните часове на 8 септември, като сигналът за случилото се е подаден малко преди 16 ч. При огледа на местопроизшествието са установени следи от насилие по тялото на 29-годишна жена, намерена в безпомощно състояние в апартамент в Шумен. Съдебен лекар е установил порезни рани в областта на шията и китките на жената. Назначени са съдебно – медицинска и други експертизи, които да покажат причината за смъртта на младата жена, както и обстоятелствата около извършеното престъпление.

Работата по случая продължава и към момента. Предстои прокуратурата да внесе в Окръжен съд – Шумен искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!