BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефът на шуменската болница иска почти пълен локдаун в града

Д-р Димитър Костов

Директорът на единствената областна болница в Шумен д-р Димитър Костов предлага в града да се въведе почти пълен локдаун, за да се овладее драматичната здравна ситуация. Днес в Шуменска област бяха отчетени рекорден брой заразени – 175 души, а в болницата към 9,30 ч. тази сутрин имаше 233 пациенти. Само през последното денонощие в МБАЛ – Шумен са приети 40 нови пациенти с коронавирус, за съжаление, починаха 10 тежко болни от ковид секторите.  

Ситуацията в болницата е критична, дори е по-тежко от предходната криза през ноември-декември, коментира д-р Костов. В момента повече от половината легла в лечебното заведение са заети от ковид болни, но това не може да продължава до безкрайност, подчерта шефът на МБАЛ. Ние сме единствената многопрофилна болница в региона, не можем да затворим хирургията , гинекологията и ортопедията, защото хората боледуват и от друго, освен от Ковид и трябва да има къде да се лекуват, подчерта д-р Костов.

Затова неговото мнение е, че в Шумен трябва да се затворят всички детски градини, училища и заведения, да се спрат всякакви културни и обществени мероприятия. Когато предния път въведохме тези мерки, те имаха ефект за запазването на здравето и живота на хората, коментира д-р Костов. И призовава кризисният щаб да се събере на заседание и да вземе решение за въвеждане на нови ограничителни мерки.

Не мога да коментирам как ще се отрази това върху икономиката или личния живот на хората, аз като лекар се грижа първо за живота и здравето на пациентите и смятам, че трябва да се наложат ограничения, за да не губим още повече хора, каза д-р Костов. И допълни: който не е губил близък в тази епидемия, не може да осъзнае за каква трагедия става въпрос.

До този момент няма обявено ново заседание на обласатния кризисен щаб.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!