BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шезлонгите и чадърите стават безплатни

Плажните принадлежности – чадъри, шезлонги, масички, ще бъдат безплатни тази година, като ще се прилага използването на талони или купони – ваучери за туризма.

„Групите хора, които ще имат достъп до тях, начинът им на прилагане и сроковете, ще бъдат допълнително обсъдени. Разбрали сме се те да важат само за социално осигурени хора, които нямат задължения към държавата. Всички ние горещо желаем колкото се може по-скоро да се отвори туристическия сезон. Ако нещата се развият по-неблагоприятно, това може да стане август, но така или иначе, в началото на този сезон ние ще бъдем готови да предоставим тези ваучери и да помогнем на самия туристически бранш. Най-вероятно такива ваучери ще се предоставят и на ученици, каза на брифинг в МС след заседание на Коалиционен съвет Валери Симеонов, цитиран от БНТ.

Второто, за което се споразумяхме, е да направим жест към къщите за гости, малките семейни хотели – т.нар. микротуризъм. Ще бъде насочен към малките населени места, обясни Симеонов.

Правото на строителство по националните курорти ще се удължи от 15 май до 15 юни. Общинските съвети ще имат право да удължат този срок.

По искане на ресторантьорския бизнес ще се измени последната заповед на министъра на здравеопазването и задължителното разстояние между масите в заведенията ще стане 1,5, а не 2,5 метра. Обслужващият персонал ще работи с шлемове, а не само с маски.

На брифинга стана ясно още, че управляващите са се разбрали за ускорено доизграждане на магистрала „Хемус“. Ще се продължи работата по описаните и нуждаещи се от спешен ремонт мостове и виадукти. Реконструкцията на язовирите също ще се ускори.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!