BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цветанов в Шумен: ДПС има два отбора в Шумен, вторият е чрез сина на Бейзат в листата на ГЕРБ

Симбиозата между ДПС и ГЕРБ в Шуменска област е изключително силно изразена и реално ДПС има два отбора в Шумен на тези избори – свой и чрез сина на Бейзат /Илтер Бейзатов, б.р./, който е втори, респ. първи в листата на ГЕРБ. Това заяви пред симпатизанти и журналисти в Шумен лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов. И предупреди, че гласувайки за ГЕРБ, „шуменци ще гласуват за Бейзат и неговия син, за да продължи разкоша на тази фамилия“.

Трябва да премахнем червените зони на страха!

„Не мога да повярвам, че един човек като Бейзат /Яхя/ и неговият син, които мачкаха и дерибействаваха в цялата Шуменска област за сметка на политическата партия, към която принадлежаха тогава – ДПС, сега продължават да маачкат чрез ГЕРБ“, коментира с гняв Цветанов. И припомни: Преди 10 години хората повярваха в ГЕРБ, защото ние бяхме промяна на статуквото, бяхме алтернатива на този феодализъм! А в момента този човек /Бейзат, б.р./ е реално представителят на ГЕРБ в Шумен!  „Говорят, че съм напуснал ГЕРБ. Не, ние не сме предали ГЕРБ! Тези, които управляват ГЕРБ, предадоха каузата и енергията, която имахме всички ние, за да градим структури и да сме алтернатива на ДПС!“, подчерта Цветанов.

„В Търново е същата работа, не съм очаквал, че може да се случи и там. Там първите трима кандидати от ГЕРБ са изцяло вторият дублиращ отбор на ДПС, защото знаем какви са интересите и кои подредиха по този начин листата“, допълни лидерът на Републиканците.

Той отправи сериозни обвинения към директора на областната дирекция на МВР в Шумен. „За мен е недопустимо представител на най-висшата длъжност в МВР в Шуменска област да е постоянно в Паламара, да е е в постоянен контакт с Бейзат и да се интересува къде и кога ще пристигна аз“, заяви Цветанов. Цветанов обвини и шефа на полицията в Силистра за насаждане на тотален страх сред гражданите. „Не можете да си представите какъв е страхът в Силистренска област! Вчера, когато бяхме в Силистра, хората ни предупреждаваха: недейте да преспивате тук, защото не е изключено да има определена постановка“, каза лидерът на Републиканците. И припомни постановката с местен разследващ журналист, който беше задържан от полицията с наркотици в колата, а след това се оказа, че те са били подхвърлени.

Този страх в Силистра, в Шуменска област, в Доспат, този феодализъм трябва да бъде прекратен, категоричен е Цветанов. Попитан това ли са червените зони на страха в страната, лидерът на Републиканците отговори, че в тях страхът е най-силно изразен. Но страх и натиск има и във всяка малка община, където кметът е основният работодател, допълни Цветанов.

Затова той призова хората да гласуват на 4 април и да преодолеят страха. По-опасно е да се заразиш, като пазаруваш в магазина, отколкото когато гласуваш! А когато гласуваме, очертаваме един хоризонт на държавата, каза Цветанов. И посочи приоритетите на Републиканци за България, които очертават по-добро бъдеще на страната: върховенство на закона, електронно управление, силно и развито земеделие, силни работещи институции, силен парламент, умно управление и по-малко послушни хора.

Надявам се почтените хора да направят своя информиран избор и на 4 април да гласуват с номер 21 за държава с правила – номер 21 в 21-ва година е най-доброто, което можем да направим заедно, призова Цветанов.

Той подчерта, че партия Републиканци за България е дългосрочен проект. „Имаме структури и офиси в страната, вече започваме да говорим какво ще правим след изборите, защото трябва да се направи задълбочен анализ и на следващите местни избори да имаме сериозно представителство в местната власт“, очерта плановете Цветанов.

Той благодари на водача на шуменската листа Любомир Любомиров, че е поел голямата отговорност да оглави бюлетината на Републиканци за България.  „Изградихме прекрасна структура в Шуменска област“, заяви Цветанов и посочи, че партията беше първата, която започна да представя своите управленски решения в секторните политики.

В тази тежка пандемия ние нямаме държава и държавно управление, което да решава и да консолидира обществото, за да излезем по-бързо от кризата, а парите се раздават от една джипка, коментира Цветанов. „В момента ежедневно се правят изключително големи разходи, които не кореспондират с приетия бюджет и не минават през парламента за одобрение. След влизането ни в парламента трябва да се направи пълен парламентарен контрол на изпълнителна власт и бърза актуализация на бюджета“, посочи първите задачи Цветанов. Републиканците ще призоват и за провеждането на консултативен съвет по национална сигурност, който така и не е проведен през кризата.

Кандидатите и активистите на партията пред офиса на ПП Републиканци за България в Шумен

Любомир Любомиров: Въпросът не е в оцеляването, а в начина, по който се развиваме!

Управляващите създават грешни приоритети и недоверие сред избирателите, но ние имаме много сериозни стъпки и чрез нашите програми и приоритети можем да върнем доверието на гражданите, заяви водачът на шуменската листа на Републиканци за България Любомир Любомиров. Той коментира, че сега държавата е разграден двор и не може да се свърже с идеята за единнна Европа.

„Трябва да направим единение не само между нас, живеещите в България, но и с останалите над 2 милиона българи зад граница. Трябва да намерим начин да им дадем същите права, за да могат заедно с нас да гласуват на избори, за да се подготвим за това, което ни предстои. Нашият народ винаги успява при трудни моменти да оцелява, но въпросът не е в оцеляването, а в начина, по който ще се развиваме!“, коментира Любомиров. И подчерта, че Републиканците имат много качествени експерти, които могат да направят живота по-добър. „Важното е да поставим държават в ръцете на хората. Ние сме центристка партия и можем да станем основното знаме и опора на народа“, каза водачът на листата.

Павел Вълнев: Необходими са спешни реформи във всички сфери!

„Ние нямаме реална държава, а територия, наречена България. Нямаме работещи институции, парламентът само подпечатва решенията на управляващите, премиерът не е влизал в парламента повече от година.  В условията на пандемия се раздават едни пари от една джипка, а хората са изплашен и обезверени, не вярват на никой и на нищо“ – така вижда страната бизнесменът от САЩ Павел Вълнев, който е плътно до Цветанов в предизборната кампания

Вълнев призова шуменци да излязат на 4 април и да направят правилен избор,“ защото са необходими спешни реформи във всички сфери“. Най-вече в съдебната система, оттам трябва да тръгнат нещата, подчерта бизнесменът –милионер. Той коментира с огорчение, че за бизнеса не се прави нищо в условията на пандемия и се очакват масови фалити на малки и средни предприемачи, особено в туризма. „Трябва много спешно да се направят реформи. Ние предлагаме данъчна ваканция за туризма, запазване на плоския данък, специални фондове за малкия и средния бизнес, безлихвени кредити в туризма, за да могат да оцелеят. Реформи са необходими във всички сектори, както и електронно управление, което ще ограничи корупцията и бюрокрацията“, посочи конкретните решения Вълнев.

И той, като Цветан Цветанов, подчерта, че ПП Републиканци за България е политически проект с дългосрочен план. Създадохме структури в цялата страна, но нашите структури са от местни хора, които сами си избраха листите и сами си определиха водачите, посочи Вълнев.  И подчерта: Ние сме единствената партия, която обръща внимание на хората в чужбина. Искаме многомандатен избирателен район в чужбина и министерство на българите в чужбина, защото сега има 4 абсолютно неработещи агенции, сигурно аз съм дал повече пари за българите в чужбина от тези агенции!

Имаме много идеи, конкретни решения и добри професионалисти, които могат да променят страната. Можем да сменим посоката с бюлетина 21, призовават Републиканци за България.  

Пресцентър ПП Републиканци за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!