BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хората от пустини правят оазиси, а ние превърнахме рай в сметище

Публикуваме коментар на Стоян Тончев по темата за водната криза в Перник:

„Г-н главен прокурор Иван Гешев, къде са Ви повдигнатите обвинения за водната криза в Перник?

То не е като да се опитва да ти прави пиар евродепутат, искащ рекет за освобождаването на отвлечен от българската държава либийски кораб, нали?

Другият евродепутат на властта Ангел Джамбазки пък шофира пиян, а неговият ментор и военен министир, както и шеф на ВМА Красимир Каракачанов го брани. На всеки се било случвало да шофира след употреба на алкохол, заявил вицепремиерът на България.

Не водата, въздухът ще свърши на тази територия. Хората от пустини правят оазиси, а ние превърнахме страната си от рай в сметище.

От днес започвам ежедневно да пиша статуси колко прости и страхливи са българите.

Не, не е виновен нито Борисов, нито Пеевски, нито Доган, нито Цацаров, нито медиите, нито хан Аспарух! За всичко лошо, което се случва в този контейнер, наречен България, са виновни българските граждани – защото търпят, защото мълчат, защото са много прости, алчни, лицемерни, лъжливи, злобни, корумпирани, завистливи, крадливи, страхливи, мизерни, келепирджии…, но пък със самочувствие на нищо отгоре.

Всички свестни у нас са самотни, неразбрани, преследвани и в повече случаи – бедни.

В България няма „цвят на нацията“, няма елит, няма интелектуалци. Има популярни личности, които са неспособни и без желание да сложат начало на наченките за промени. Дори повече от тях са купени от властта с парите на народа.

И на фона на всички мрачни и потискащи факти и обстоятелства, не трябва да се отчайваме и предаваме. Напротив! Трябва да следваме пътя си. Но не с мисли за бъдещето. Бъдеще няма! Разберете го. То не съществува. Няма и минало. Има само и единствено „сега“, „тук“, „на момента“, „в секундата“. Всичко останало е в други измерения, което нас не ни касае.

Ставайте от сън, заспали и мързеливи българи!“

Източник: dunavmost

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!