BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учениците от Първа гимназия ще получават експертна помощ по теми, свързани с ЕС

Двайсет младежи от Първа гимназия преминаха курс „Евроексперти“ към Европа Директно – Шумен и вече оказват съдействие на по-малките, като ги учат как да разпознават фалшивите новини и как да се справят с невярната и подвеждаща информация в дигиталната среда.

Чрез различни игри, викторини и упражнения, младите евроексперти преподават на съучениците си и знания, свързани с Европейския съюз, неговата история и ценности.

Темите на уроците са подбрани и разработени така, че да бъдат достъпни.  Обучителите използват учебни помагала и материали, осигурени от Европа Директно – Шумен.

„Използваме и официалните учебни материали на ЕС, сайта https://europa.eu/learning-corner, където информацията е разделена по възрастови групи и обхваща теми, свързани с работата на европейските институции, демокрацията, правата на човека, толерантността, солидарността, културното многообразие, фалшивите новини. Всичко това е поднесено на достъпен език и дори най-малките могат да го разберат. При тях има допълнителни стимули и подаръци.“, пояснява Георги Йорданов, който е един от младите евроексперти.

„Част от темите са свързани с подготовката и изпълнението на проекти в областта на неформалното образование и междукултурния обмен и по-специално възможностите, които дава програмата „Еразъм плюс“. Това е изключително полезно за учениците от среден и горен курс.“, допълва Георги.

Младите евроексперти продължават с обученията, като идеята им е да обхванат всички 1200 ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!