BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Уникум: България ще прави изтребители F-35!

img

Невероятно, но факт! България скоро може да участва в производството на изтребителите F-35, научи trg.

Причина за това е искането на турски фирми, които са част от програмата за производство на изтребителите, да се преместят в България. За да избегнат американските санкции, няколко фирми от южната съседка, които произвеждат общо 937 части за изтребителите пето поколение F-35, имат намерение да преместят производството си в България.

Турското икономическо издание „Борсатек“, позовавайки се на източници от споменатите фирми съобщава, че производителите на части за самолети вече оглеждат терени в България. Според изданието турското правителство също подкрепя евентуалното преместване на фирмите у нас.

След решението на Турция да придобие руските ПВО ракетни системи С-400, Вашингтон заяви, че това прави невъзможно Анкара да продължи да участва в създаването на американски изтребители-бомбардировачи от пето поколение F-35. САЩ дадоха срок на Турция, за се откаже от руските ракети и заплашиха с икономически санкции, но въпреки това Анкара закупи С-400.

Превод: Нахит Догу, 24rodopi.com

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!