BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Украински артисти представят куклен спектакъл в Търговище

Артисти от Кукления театър в Харков, Украйна, които пристигнаха в България преди повече от месец, бягайки от войната, ще представят в Търговище кукления спектакъл „Цветка“. В представлението участват заслужилият артист на Украйна Виталий Бондарев и Галина Панибратец от театър „Ланжерон“.

Зрителите ще видят една топла и уютна скандинавска история за Добрия вълшебник, който изпълнява най-съкровените желания. Авторските кукли и декорации са изработени ръчно с техниката „фелтинг“ – плъстене на вълна. Приказката, която ще разкажат Виталий и Галина е задушевна и омиротворяваща и в същото време е весела и безгранично жизнерадостна. Защо е безгранична? – ще попитате. Защото е без думи и е разбираема за всички. Това е една история за „защотковците“ от всички възрасти – от 2 до 82 години.

Представлението „Цветка“ е на 4 юни, събота, от 11 часа, на сцената на Държавен куклен театър Търговище.

/**/

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!