BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търговищкият куклен театър с премиера на „Котаракът в чизми“

Премиера на куклената постановка „Котаракът в чизми“, по едноименната приказка на Шарл Перо, предстои да видят най-малките зрители в Търговище. Адаптацията и режисурата са на Валентин Владимиров – Валяка, а премиерата ще е на 25 юни, събота, от 11 часа, на сцената на кукления театър.

Както всяка приказка и нашата започва с: имало едно време… и продължава с историята на воденичарския син Пиер, който мечтае да стане крал. Бедният му баща се опитва да го вразуми, но главата на мързеливеца Пиер е дебела и той нехае за бащините съвети. Един ден чудото става! Котаракът Людовик, който Пиер получава в наследство, изведнъж проговаря и му предлага сделка – да го възкачи на трона като в замяна иска чизми, шапка и… подчинение.

Всички знаем историята за котарака, облечен като благородник с чизми и шпага. Само че тази е по-различна. Тя е пълна с истини и има не една, а три поуки! Разказана е от четирима истински трубадури – волни души, които пътуват, пеят и разказват история за Късмета, който те спохожда веднъж в живота, за Мечтите, които трябва да следват теб, а не обратното, и за Пътя, който всеки сам избира.

Сценографията и куклите са дело на Юлия Лачева. Музиката е на Станимир Иванов. Участват: Деница Славева, Димитър Караиванов, Микаела Кюркчиева и Христо Доков.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!