BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Транспортират нелегалните мигранти към бежански център

Сн ОДМВР

Мигрантите, които бяха задържани предната нощ в Шумен, ще бъдат транспортирани към бежански център, съобщиха от полицията. В рамките на 24-часовото задържане те са разпитани и са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 279 ал. 1 от НК.

Сн ОДМВР

По-голяма част от групата са с наложени и влезли в сила вече условни присъди. На останалите делата все още се гледат от съда в Шумен. След като минат през съдебна зала, всички ще бъдат транспортирани и откарани с полицейска охрана за настаняване в бежански център.

Сн. ОДМВР

В продължение на два дни в Шумен бяха задържани две групи мигранти, които казват, че са от Афганистан. Първата група от 13 мъже, сред които и пет непълнолетни, беше задържана на 11 ноември на бул. „Ришки проход“ до митницата в Шумен. На следващата нощ на същия булевард, близо до изхода на Шумен, бяха засечени още 19 мигранти. Задържаните са без документи за самоличност и са казали пред полицейските служители, че са от Афганистан. Заявили, че са влезли в България през границата с Турция.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!