BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тест за Сортиране на Карти на Уисконсин – играта, която развива ума

Търсите ли забавна интерактивна игра, подходяща за забавление и учене? Тогава непременно обърнете внимание на Тест за Сортиране на Карти на Уисконсин, който е един чудесен и достъпен начин за развиване на много полезни качества и умения.

Тестовете за сортиране на карти имат дълга традиция в психологията. А ако говорим контрактно за Тест за Сортиране на Карти на Уисконсин, той ни връща към далечната 1948 г., когато Грант и Берг го публикуват за първи път. Това е тест за когнитивно разсъждение, изключително полезен и същевременно увлекателен.
Нужно е да съпоставите карта с една от четирите карти на бутоните. След избора ще получите обратна връзка дали изборът на картата е правилен или не. Ако сте допуснали грешка, то тогава е необходимо да приложите различно правило и да опитате отново.

Играчите трябва да класифицират картите по различни критерии:

• Според цвета на символите
• Според формата на символите
• Според броя на формите

Правилото за класификация обаче не е едно и също. То се променя периодично и това означава, че участникът ще започне да прави една или повече грешки, докато отново намери правилното решение. По този начин се измерва адаптивността към променящите се правила, развива се логическото мислене и интелекта.

Тест за Сортиране на Карти на Уисконсин е чудесен начин за развитие на ума

Той развива когнитивната гъвкавост на мисленето.

Случвало ли ви се е да правите това, което обичате, всичко върви гладко и безпроблемно до момента, в който се случи изненада и сте изправени пред задачата бързо да приемете ситуацията и да я разрешите? Или пък да настъпи неочаквана промяната във вашата обичайна среда и да не можете да продължите да работите със същите темпове като преди?

Може би ви е трудно да видите ситуацията от различни ъгли? Отговорна за това е психическата скованост – недостатъчната пластичност в психологическата дейност и поведение, както и съпротива срещу промяната и трудностите при преминаването към нещо ново.

Тест за Сортиране на Карти на Уисконсин ще ви помогне много в това отношение. С помощта на теста човек се обучава бързо и лесно да се справя с всеки нововъзникнал проблем, а това е от съществено значение за развитието ни във всяка една възраст.

Ето и някои важните характеристики на играта:

• Всички въпроси са организирани като изпитна / тестова последователност (60 въпроса)
• След всеки изпит играта показва резултата – брой правилни / неправилни, използвано време
• Отчитат се високите резултати – показва и актуализира най-добрия ви резултат за всяко ниво
• За да бъде преживяването възможно най-приятно, се поддържат различни цветови палитри за всеки вкус

Свалете и други забавни игри от сайта https://metatransapps.com/bg/

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!