BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Текат усилени ремонти в яслите и детските градини в Шумен

Снимка Община Шумен

Строителни дейности се извършват в 29 детски градини и 7 ясли на територията на община Шумен. По-рано днес кметът Любомир Христов заедно с ресорните зам.-кметове провериха изпълнението на програмата по обновяване на сградния фонд на детски заведения в Шумен за тази година, съобщиха от Общината. 

Планирани са ремонти на покривни конструкции, кухненски, санитарни съоръжения и зали за занимания. Освежават се и се пребоядисват вътрешни помещения, фоайета и коридори. Където се налага, се монтират нови подови настилки и дограми или се подменя кухненското оборудване. В някои от детските заведения е предвидено да се изградят нови отоплителни инсталации.

С повишаването на температурите започнаха и строителните дейности отвън. Всички детски ясли вече са газифицирани и имат нови площадки за игра на открито. Завършени са и шест нови детски площадки в двора на ДГ „Дружба“ в кв. „Тракия“ и още три нови площадки в двора на ДГ „Космонавт“. Положена е нова противоударна настилка, подменени са старите и са монтирани нови съоръжения за игра, които отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност. Средствата са част от програмата на общината за изграждане на нови детски площадки, за които всяка година в бюджета се заделят по 200 000 лева.

Непредвиденото затваряне на детските ясли и градини във връзка с извънредното положение дава възможност ремонтните дейности да се извършват доста по-бързо от обичайното, без да се налага реорганизиране на педагогическата дейност.

Различните видове строителни работи се извършват от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ по заявка на ръководствата на детските заведения. 300 хиляди лева са заделени през тази година в бюджета на предприятието за ремонт на детски градини, ясли и социални заведения.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!