BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тази нощ минаваме към лятното часово време

Тази нощ, 28 март, в 3 ч. сутринта преминаваме към лятното часово време и трябва да преместим стрелките на часовниците с 1 час напред, напомнят от Българския институт по метрология.

Смяната на времето трябваше да бъде прекратена още през 2019 г., след като година по-рано Европейската комисия предложи на ЕС да се сложи край на преминаването от едно време към друго. Тогава обаче някои държави членки се противопоставиха с мотива, че няма да могат да вземат необходимите мерки да се приспособят в области, като въздушния транспорт например.

През 2018 г. беше проведен и европейски онлайт вот по въпроса. Тогава 80 % от българите поискаха да се спре практиката със смяната на времето и да се запази лятното часово време. Първоначално комисиите на ЕП гласуваха 2020-та да е последната година за смяна на времето, но после Европейският парламент отложи мярката за 2021 г. Преговорите за прекратяване на сезонната смяна обаче са в застой в Съвета на ЕС.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!