BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С поднасяне на венци и цветя в Кубрат честваха Гергьовден

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните в Кубрат отбелязаха Гергьовден.  Слово по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия произнесе кметът Алкин Неби.

„В историческия народен календар на България има светли дати, които ни зареждат с национално самочувствие. Такъв празник е и 6 май –  Ден на храбростта и професионален празник на Българската армия. Гергьовден е най-веселият, най-жизнерадостния празник, събрал в себе си радостта, надеждата за успешна и ползотворна година и копнеж за по-добър живот“, каза в словото си Алкин Неби, цитиран от пресцентъра на общината.

.

Градоначалникът поздрави с празника жителите на Кубрат, а също и всички стопани, животновъди и земеделци. В парк „Омол“ бяха поднесени венци от общинската администрация, от общинската структура на Движението за права и свободи, от ветераните от войните, от учителски съсловия и граждани.

Най-възрастният член на Съюза на ветераните в община Кубрат Стоян Ангелов поздрави всички присъстващи с празника на храбростта, като и им пожела най-вече здраве, сили и борбеност. Тази година гергьовска люлка пред сградата на общината нямаше заради пандемията от Covid-19, а церемонията в лудогорския град се проведе при строги мерки за безопасност.

1535 жители на община Разград празнуват имен ден

1535 жители на община Разград празнуват имен ден днес, сочат данните на Отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване на населението“.

Най-много са тези, които носят името Георги – 636.  303 са дамите с име Галина, 117 се казват Гергана, 99 мъже – Галин. 98 от жителите на община Разград се казват Гинка, 95 – Ганка, 90 – Галя, 28 – Ганчо, 16 – Генчо, по 15 – Гина и Генка, 11 – Гана, 4 – Жоро, по 2 –  Гани и Георгия, по 1 – Георгин, Геро, Жорж и Гюрга.

Най-възрастният именик е Ганка, която е родена на 10 юли 1920 г., а най-младият – Гергана, родена на 19 декември 2019 г.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!