BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветници свикват присъствена сесия на 1 април за оставката на Красимир Минчев

Красимир Минчев

Група общински съветници от Шумен внесоха днес покана за свикване на присъствена сесия на основание чл. 23 от ЗМСМА и чл. 45 от Правилника за дейността на местния парламент. По регламент, една трета от шуменските съветници имат право да насрочат заседание, след като председателят на общинския съвет не е изпълнил задълженията си да свика сесия в 7-дневен срок от тяхното искане.

Сесията се свикна на 1 април от 9 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“ с дневен ред от 2 точки:

  1. Процедура за възстановяване на бившата белодробна болница
  2. Прекратяване на правомощията на председателя на общинския съвет      

Припомняме, че на 18 март 20 съветници от различни политически сили поискаха оставката на председателя на общинския съвет Красимир Минчев. Мотивите им са, че председателят на местния парламент грубо погазва правилника на Общинския съвет, като авторитарно е взел решение да не свиква сесия през март, дори и онлайн. 20-те съветници внесоха докладна записка за насрочване на редовно заседание на общинския съвет и поискаха на сесията да се вземат и спешни решения във връзка с критичната здравна обстановка в града.

Заради ограничителните мерки, вносителите на предложението посочиха дата за сесията на 1 април.

След като Красимир Минчев не насрочи заседание в 7-дневен срок от внасянето на докладната записка, сега съветниците сами свикаха сесия.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!