BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Сребърни“ участници в Международната награда на херцога на Единбург

Селин Билгинова и Айсун Исметова от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ достигнаха до сребърно ниво в Международната награда на херцога на Единбург. Двете момичета са избрани и за Посланици на Наградата. Това означава, че те вече са част от националния офис и имат право да дават идеи, предложения и препоръки за дейността на организацията.

Десетолкасничките ще са в пряка връзка с ръководния екип на Наградата, ще имат специални мисии, като най-важната е да вдъхновяват други младежи да се включат в международната програма.

И през тази годдина общият брой на участниците от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се увеличава. На ниво „Бронз“ са се включили 18 младежи. С помощта на своите ментори те развиват ключови житейски и лидерски умения.

„Програмата е мощен инструмент за развитие и самоусъвършенстване на младите хора. Участвайки в нея, те опознават по-добре себе си, откриват кои са силните им страни, запознават се с много нови и интересни хора от цял свят и, не на последно място, се забавляват“ – каза Анета Милева, лидер в младежката програма.

Първият награден участник от училището беше Никола Георгиев. Отличието му връчи лично президентът на Република България Румен Радев. Днес Никола споделя, че покореното бронзово ниво му е отворило много врати. Помогнало му е да се изгради като човек и личност и е запазил хубави спомени от преживяването.

Международната награда на Херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностно развитие и постижения. Тя работи активно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи. Межуднародната награда има три нива – бронз, сребро и злато, в които участниците си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни ментори трябва да постигнат за определен период от време.Целта е чрез обучение, квалификация и доброволчество младежите да намерят своето място в общността и живота.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!