BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След Нуридин Исмаил, и Лиляна Друмева подкрепи Борисов

И Лиляна Друмева подписа споразумение с Борисов. Снимка пресцентър ГЕРБ

След кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, който от лидер на ДПС се превърна в сателит на Борисов, сега и добре познатата на шуменци бивша началничка на просветния инспекторат от зората на демокрацията Лиляна Друмева декларира гореща подкрепа за премиера.  Днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е подписал споразумения за партньорство с две близки организации – „Обединени земеделци“ на Петя Ставрева и Съюза на репресираните от комунизма „Памет“ на Лиляна Друмева.

Двете организации декларираха своята подкрепа към политиките на ГЕРБ и призовават всички свои членове и симпатизанти да подкрепят партията на предстоящите на 4 април парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

След подписването на споразумението Лиляна Друмева е заявила, че евроатлантическата ориентация на България няма алтернатива, допълват от пресцентъра на ГЕРБ. „Разчитаме на Вас да запазите именно тази посока на развитие“, е казала Друмева, обръщайки се към Борисов.  

В отговор премиерът подчертал: „Дължим на всички репресирани от комунизма българи и техните наследници да продължим да утвърждаваме демократичните ценности у нас“.

Двете организации всъщност не са нови партньори на Борисов. Те и преди са подкрепяли неговата партия и лично него. Петя Ставрева е бивш евродепутат от ГЕРБ, след това застана начело на „Обединени земеделци” и продължи да поддържа близки контакти с партията на Борисов.  На европейските и местните избори през 2019 г.  партията на Ставрева подписа подобно споразумение за партньорство с ГЕРБ.

Близка до Борисов е и Лиляна Друмева. Председателката на Съюза на репресираните е депутат от ГЕРБ в сегашното 44-то Народно събрание. Тя влезе в парламента на мястото на Данаил Кирилов през 2019 г., когато той стана правосъден министър. /Повече за Друмева тук/

В края на февруари Борисов подписа подобно споразумение с гражданско сдружение ДЕН на Мехмед Дикме, чийто активист е и кметът на Хитрино.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!