BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Синът на областния управител на Търговище с акт за пътен инцидент, застрашил пешеходци

Синът на областния управител на Търговище Митко Стайков – Калоян Стайков, е предизвикал пътен инцидент в четвъртък, 14 май. Случаят обаче не е включен в полицейския бюлетин на ОДМВР – Търговище от 15 май.  За произшествието се разбра първо от социалните мрежи, а след наша проверка беше потвърдено и от говорителя на областната дирекция Ани Кръстева.   

На 14 май Стайков-младши, който управлявал лек автомобил „Мерцедес“, не спрял на пешеходна пътека и застрашил жена и дете, които в този момент пресичали по зебрата. Инцидентът е станал на оживена улица в централната част на Търговище, а с поведението си водачът е създал опасна ситуация за пешеходците, каза Ани Кръстева. За щастие, жената и детето не са пострадали. Според информацията в социалните мрежи, около 18 ч. Стайков – младши е профучал през пешеходната пътека на ул. „Паисий“ и щял да блъсне намиращите се там жена и дете, бутащи колело. „Колата се е движела с висока скорост и не е можал да спре, до спрелите коли на пешеходната пътека“, написа съпругът на застрашената жена.

Вчера в Областната дирекция на МВР е депозирана жалба от жената, чието предимство е било отнето на пешеходната пътека. „Своевременно е извършена проверка от Областната дирекция, установен е извършителят и му е съставен Акт за административно нарушение по чл. 119 от Закона за движение по пътищата“, съобщи говорителят на полицията, като потвърди, че санкционираният е синът на областния управител Митко Стайков.

На въпроса защо инцидентът не е включен в полицейския бюлетин, Ани Кръстева отговори, че не се описват случаи, в които няма пострадали хора или нанесени щети. „На практика в този случай няма ПТП, става въпрос за опасна маневра с отнето предимство на пешеходци, но не е имало сблъсък и пострадали хора“, каза говорителката на областната дирекция. Тя допълни, че в полицейския бюлетин се включват пътни произшествия, в които има загинали или ранени хора, или значителни материални щети, по-леките инциденти се водят стриктно, но не се описват. 

„Случаят не е прикриван, напротив, водачът веднага е установен и му е наложена санкция“, каза Кръстева по повод недоволството в социалните мрежи, че полицията прикрива инцидента. Произшествието предизвика широк отзвук в една от популярните групи на Търговище във Фейсбук, където съпругът на застрашената жена – Пламен Петров, пусна емоционален пост.  „Джигита, който щеше да убие детето и жена ми на пешеходна пътека, е Калоян Стайков, син на областния управител Митко Стайков“, написа Петров ден след инцидента. И изрази възмущение, че до този момент никой от семейството на водача не се е извинил.  Петров твърди, че виновният шофьор дори заплашвал, използвайки името на баща си. Няма да оставя случая така!, зарича се Пламен Петров „Дотогава, докато има справедливост и не отнемат правоспособността на такива джигити, защото въпросния джигит вероятно пак ще прави гонки с коли и дрифтове, но ние ще си търсим правата и моля не оставяйте да покриват такива случаи“, написа Петров в социалните мрежи.

В дискусията се включи и областният управител Митко Стайков, който изрази съжаление за случилото се, но видя в инцидента и атака срещу себе си. „Синът ми е пълнолетен и ще носи отговорност. Има компетентни органи, които да разследват и да санкционират, но не разбирам защо намесвате и моето име в тази нелепа ситуация. Съжалявам за това, което е направил, той ще си понесе наказанието, но си мисля, че атаката е срещу мен. Явно има и друг подтекст!“, написа Стайков в популярната група.

Съпругът на застрашената жена обаче е категоричен, че в искането му за справедливо наказание на шофьора няма никакви политически елементи.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!