BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Светлина Станчева излиза на търговищка сцена със семейния куклен спектакъл „Пинокио“

Русенският куклен театър гостува в Търговище със семейния спектакъл „Пинокио“ по Карло Колоди. Режисьор е Тодор Вълов, а в три от ролите ще видим младата актриса, родом от Търговище, Светлина Станчева. Тя се превъплъщава в образите на Коломбина, Лисицата Алиса и Господарят на забавленията.

„Пинокио“ ни разказва за раждането, за порастването, за пътя, за промяната и за смъртта по един необикновено-вълнуващ и магичен начин. Това е история, представена като театър, кабаре и черно-бяло кино, един от онези спектакли, които могат да говорят на всички хора от публиката, независимо от възрастта им. Подходящ е за деца над седем години, за тийнейджъри и техните родители.

Фабулата е приключенска. Жанрът – романтична мелодрама. Единствено разликата в житейския опит и наблюденията, натрупани през годините, могат да повлияят на това как всеки би го възприел. Но тази приказна история има голяма дълбочина, която се открива на онзи, който повярва, че Пинокио се превръща в едно истинско момче.

” – Ти не си човек, Пинокио. Ти си кукла.

– Кукла?

– Кукла от дърво. За да станеш човек, трябва много да учиш…”

Представлението е удостоено с най-престижната национална награда ИКАР за „Най-добър куклен спектакъл“ на 2020г. Можете да го гледате на 22 март от 18 часа, на сцената на Държавен куклен театър – Търговище.

Постановъчен екип:

Драматизация – проф. Славчо Маленов

Режисура – Тодор Вълов

Сценография – Наталия Гочева

Музика – Пламен Мирчев-Мирона

Мултимедия – Роксана Маркова

Асистенции – Христина Петкова и Асен Николов

Фотограф – Георги Пасев

Участват: Светлина Станчева, Ивета Маринова, Мартин Пашов (Пинокио), Димитър Пишев и Мартин Маринов.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!