BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румен Радев към новия парламент: Нямате право на грешки!

Румен Радев с първо изявление след изборите. Сн. скрийншот бТВ

„Новият парламент няма право на грешка, защото хората няма за простят“ – това заяви избраният за нов петгодишен мандат президент Румен Радев в официалното си изявление след излизането на първите прогнозни резултати. Държавният глава предупреди, че новото Народно събрание, излъчено сред трети избори в рамките на година, трябва да излъчи правителство, което да води страната.

„Очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да вземе отлагани с години решения“, заяви Румен Радев. И подчерта, че борбата с пандемията е един от приоритетите.

Според прогнозните резултати, Румен Радев печели изборите с огромна преднина и два пъти по-висок резултат от този на опонента си Анастас Герджиков. „Това е победа на взаимното ни доверие, на солидарното ни чувство, че заедно можем да успяваме“, каза Радев в първото си изявление пред журналисти в НДК.

„Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не се потвърдиха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини и режисирани скандали. България издържа този изпит на демокрация. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение“. посочи още президентът.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!