BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Републиканци за България: Реалностите се разминават с поръчковата социология!

Официално заявените позиции на двамата водещи сенатори – демократ и републиканец, и официалната позиция на Държавния департамент на САЩ от тази седмица показаха ясно, че Борисов вече няма подкрепата на Америка. Анализите на западните дипломати в София драстично се разминават с официално публикуваните социологически проучвания.

В последните години използването на фабрикувани социологически данни девалвира доверието на информираните граждани. Най-драстична злоупотреба с професионалната етика социолозите отбелязват в два случая.  При първият т. нар. Барометър посочват Красимир Каракачанов като най-вероятен победител на президентските избори, а той не успя дори да премине на първи тур. Втората скандална злоупотреба беше при вторият тур от изборите за кмет на София. Тогава фабрикувани фалшиви данни от екзитполове тръбяха през зависими медии за 15% преднина на Йорданка Фандъкова, за да откажат привържениците на опозицията и. В същият момент знаейки, че резултатите до момента са обратни, се атакуваха с огромен финансов ресурс ромските махали в София. Секциите в махалите със 100% вот за кандидатката на ГЕРБ се оказаха решаващи за минималната и преднина при преброяването на гласовете.

Участвалите руски съветници в кампанията на Патриотите на миналите избори, които съдействаха за обединението на Атака, НФСБ и ВМРО, сега не са пристигнали на терен и отсъствието им  е видимо. Влиянието на ВМРО върху ромски евангелистки пастори също е компрометирано след акцията, с която те създадоха истерия сред ромите да изтеглят децата си от училище „за да не дойдат да ги вземат норвежците“. Очакванията са трите „патриотични“ формации да се потопят взаимно под бариерата за влизане в парламента.

Точно обратното, консолидация се случва в лагера на Демократична България, които след акциите в Росенец поведоха протестите.

Драстично разминаване има в оценките на западните посолства и поръчковата социология и за Републиканците.  Анализаторите отбелязват реалните резултати на терен при провежданите частични местни избори, където Републиканците вземат почти равен резултат с този на ГЕРБ, въпреки властовата им позиция.

При Републиканците“ анализаторите отбелязват факта, че за пръв път американски гражданин, човек от реалният бизнес, се намесва в политическия процес в България. В регионите, където ръководството на ГЕРБ предаде своите кметове по поръчка на ДПС или ВМРО, се очаква трикратно падане на гласовете им. Това са Благоевград, Пазарджик, Русе, Видин, Хасково, Ямбол, и Сандански. Скритата явна коалиция ГЕРБ – ДПС  във Варна и Бургас също дава  мотивация за огромен отлив на избиратели на ГЕРБ.

Като цяло настроението в структурите на ГЕРБ е вяло, водещите лица са демотивирани. Наблюдението върху контролирания вот води до ограничаване на инвестициите на ГЕРБ към регионите. Местните са принудени да инвестират собствени средства, а ако не получат изисквания резултат, ги заплашва разжалване. При явният провал на патериците на ГЕРБ – Атака, Воля, ВМРО, НФСБ, очакванията ГЕРБ да бъдат сред участващите в управляваща коалиция са сведени до нула. Това кара дори кметовете на ГЕРБ да бъдат по-умерени в участието в кампанията за парламентарните избори.

Пресцентър Републиканци за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!