BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Републиканци за България“ във Велики Преслав: Предстои тежко влошаване на демографската криза!

Любомир Любомиров и Гюнай Исмаил разговарят с жители на Велики Преслав. Снимки пресцентър

Водачът на листата и кандидатите за народни представители от „Републиканци за България“ за 30 МИР Шумен Любомир Любомиров, Николай Матев,  Дария Георгиева и Атанас Димитров посетиха Велики Преслав.

При срещата с гости и жители на града беше поставен акцент върху управленската програма на партията и предлаганите секторни политики. Основните теми, които кандидатите за народни представители обсъдиха в пряк диалог с хората, бяха свързани с развитието на регионите, повишаването на жизнения стандарт и качеството на образованието, като ключов фактор за успешното ни развитие като държава.

Среща във Велики Преслав

„Фокусирането единствено върху големи инфраструктурни проекти не въздейства добре на по-малките населени места и общини. Велики Преслав не е изключение от тази тенденция. Според публично достъпни данни за периода от 2016 г. до 2018 г.,  жителите на града са намалели от 7 275 на 3 320 души, т.е. двойно. На практика Велики Преслав изчезва. Изчезват и други български градове. Демографската криза в комбинация с неовладяната епидемиологична обстановка е страшното изпитание, пред което сме изправени като нация.

Преди години беше сериозен проблем обезлюдяването на селата, но сега наблюдаваме нещо още по-лошо – обезлюдяването на по-малките градове. Осъдително е да не чуваме нищо за този тежък демографски проблем, който засяга собственото ни съществуване. Решаването на проблемите на здравеопазването и демографията вървят успоредно. Ето защо, ние от „Републиканци за България“ предлагаме отпускането на безлихвен жилищен кредит за млади семейства с поне едно дете и субсидия от 10 хил. лева за всеки, който иска да си купи електромобил. Това са реални действия за борба с негативната демографска тенденция, които ни дават някаква надежда, че ще задържим повече хора тук“, заяви Любомир Любомиров по време на предизборната среща, в която се включи и областният координатор на партията Гюнай Исмаил.

Любомир Любомиров разговаря с жител на Велики Преслав

Пресцентър ПП Републиканци за България – Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!