BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разград се преклони пред Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

С изпълнение на Химна на Република България от Младежкия духов оркестър към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Милен Бенков започна тържественото отбелязване на Деня на Ботев пред паметника на поета-революционер в Градския парк. В програмата участваха и ученици от СУ“Христо Ботев“-Разград, които изпълниха  стихове на Ботев и родолюбиви песни. С думи на почит пред делото на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и с изпълнение на една от емблематичните творби на поета „Патриот “ се обърна към уважилите деня Цветана Бенонова – главен експерт в отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности“ в Община Разград.

Венци и цветя пред паметника поднесоха: ученици от СУ“Христо Ботев“, от името на Община Разград заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, областният управител Иван Борисов, представители на политически сили, институции и организации, граждани.

Голяма част от официалните лица, сред които и заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Руска Вътева, останаха пред паметника и докато звучаха сирените, по време на чието включване България притихва в почит пред героите, загинали за свободата и независимостта й.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!