BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа община в България вдига с 20 % заплатите и дава 13-а и 14-а заплата на всички ваксинирани

Добра новина за всички васкинирани служители в община Белица.

13-а и 14-а заплата ще получат ваксинираните служители на община Белица. Увеличаването на възнагражденията с 20% ще е със задна дата и ще се запази за следващата година, обясни кметът на общината, съобщава bgonair.bg.

Засега ваксинираните служители в общината Белица не са много: около 15%.

Решението на кмета Радослав Ревански е да стимулира процеса – с пари.

„Тези хора, които се ваксинират ще получат 20% увеличение със задна дата от 1 януари 2021 година, а иначе за онези, които не са ваксинирани и няма да се ваксинират е 10 процента“, обясни Ревански.

Радослав Ревански

Условието хората да заслужат по-високи заплати е да се ваксинират в следващите 10 дни. След това увеличението ще се запази за постоянно, разбра ТРГ.

„Решението е тяхно, не карам никой със сила, със зор. Просто правя всичко възможно да ги убедя – с личен пример. Това, което говоря, го правя, показвам им че съм ваксиниран, с трета доза даже, за да може и те да вземат личен пример“, поясни кметът.

Охранителят Исмаил Донгьов е сред хората, които досега са се колебаели дали да се ваксинират. 20-те процента увеличение на заплатата обаче се оказват достатъчен стимул. В Белица са категорични, че само масовата ваксинация ще съживи икономиката и ще раздвижи туризма, на който разчитат всички в региона.

„Опитно зайче е онзи, който чака да се разболее и да види дали ще оцелее. Онзи, който се ваксинира, си живее живо, здраво и спокойно“, подчерта Ревански.

Кметът още отсега е готов да осигури екскурзия за хората, които си поставят трета бустерна доза. За пътуването обаче ще се мисли когато в общинска администрация не остане нито един неваксиниран.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!