BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължава нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Търговище

24 констативни протокола са съставили специалистите по контрол на чистотата в Община Търговище през месец април, съобщиха от пресслужбата на кметската администрация. 13 от тях са за складиране на строителни отпадъци на обществени площи.

Припомняме, че Общината има сключени договори с фирми за извозване на строителни, едрогабаритни и опасни отпадъци, електрическо и електронно оборудване. Строителни отпадъци до 1 куб. м се извозват безплатно. Списък с площадките и реда за предаване на различните видове отпадъци е публикуван в сайта на администрацията: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=222.

Забранено е и изхвърлянето на растителни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци или до тях. Те следва да се оползотворяват на място в дворовете. Възможно е и предаването им на площадката за компостиране в промишлената зона.

Общинското предприятие БКС ежедневно извозва със специализиран транспорт нерегламентирано струпани около контейнерите мебели, уреди и строителни материали. Това се прави изцяло за сметка на предприятието и с цел опазване чистотата в града. Разходът е допълнителен и се плаща от всички граждани. В тази връзка от Общината призовават жителите на Търговище да използват услугите на фирмите, с които кметството има сключени договори, каквито са и законовите изисквания.

От БКС умоляват шофьорите да не паркират превозните си средства в близост до съдовете за битови отпадъци, тъй като това прави невъзможно извозването на сметта. Само през последната седмица има повече от 10 такива случая, като в някои от тях се е наложила намесата и на „Пътна полиция“.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!