BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пробация и 5000 лева глоба за нарушител на карантинните мерки

Пробация и 5000 лева глоба е наказанието на мъж, нарушил карантинните мерки след завръщане от чужбина, по одобрено споразумение на Районната прокуратура в Разград, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

27-годишният Адем В. ще търпи пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и ще се среща периодично с пробационен служител през същия период.

Срещу 27-годишния мъж било образувано бързо производство по член 355, ал. 2 от НК. Адем се завърнал от чужбина и бил поставен под карантина с предписание на РЗИ в Русе на посочен от него адрес в разградското село Голям Поровец. При проверка било установено, че мъжът се е отклонил от адреса, посочен за социална изолация.

Пред прокуратурата обвиняемият признал вината си и декларирал, че се отказва от разглеждане на делото срещу него по общия ред, като сключил споразумение и приел да търпи наложеното наказание, както и да плати определената му глоба от 5000 лева.

Споразумението било одобрено с определение на Разградския районен съд. То е окончателно и влиза в сила веднага.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!