BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пробация и 200 часа труд за младеж, нарушил карантината

19-годишният Айдън М. се призна за виновен, отказа се от разглеждане на делото срещу него за отклоняване от задължителната карантина след завръщане от чужбина, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Той прие да търпи наказание „Пробация“ с две пробационни мерки за срок от половин година и да положи 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

Споразумението е било одобрено днес от състав на Районния съд в Нови пазар и е влязло в сила веднага.

44-годишната Решиде А. пък получи условна присъда от 1 година затвор, с тригодишен изпитателен срок, и 12 000 лева глоба. Това се случи, след като състав на Разградския районен съд одобри споразумението на подсъдимата с Районната прокуратура, след като тя се отказала от разглеждане на делото срещу нея по общия ред. 

Решиде била хваната да нарушава задължителната карантина за срок от 14 дни след завръщането й от Германия, където живеела, няколко пъти.

Два дни, след като жената пристигнала от чужбина, тя отишла в село Бели Лом да види сестра си. След един ден служители на полицията я засекли да си пазарува в магазина. Третото нарушаване на карантината било свързано с пътуване до Русе и Разград, въпреки че по предписание на РЗИ тя не трябвало да напуска адрес в село Чудомир.

Одобреното от Разградския районен съд споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!