BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пробация, глоба и 100 часа безвъзмезден труд за 70-годишен нарушител на карантината

Пробация, глоба от 5000 лева и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото е наказанието на мъж, нарушил задължителната карантина, съобщиха от Апелативната прокуратура.

70-годишният Хасан Х., който по време на задължителната карантина по предписание на РЗИ в Търговище отишъл да си купи цигари от магазин в Омуртаг, получи наказание „Пробация“ с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи два пъти седмично с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и задължителни пробационни срещи в рамките на една година с пробационен служител. Това се случи, след като състав на Районния съд в Омуртаг одобрил споразумението между подсъдимия и Териториалното отделение към Районната прокуратура в Търговище.

70-годишният мъж трябва да заплати и глоба от 5000 лева и да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

Хасан Х. се завърнал от ФРГ на 24 март тази година. По предписание на РЗИ в Търговище възрастният мъж трябвало да прекара задължителната карантина от 14 дни на адрес в Омуртаг. На 1 април служители на реда установили, че той не е на адреса, с което осъществил състава на престъплението по член 355, ал. 2 от НК.

Одобреното с определение на Районния съд в Омуртаг споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!